Saksen Weimar Kazerne, Arnhem

Project: DO stedenbouwkundig- en inrichtingsplan
Locatie: Weg Achter het Bos, Arnhem
Opdrachtgever: Groene Treden CV
Ontwerp: 2012
Programma: 154 woningen
Status: Oplevering 2014
I.s.m.: Braaksma&Roos architecten, Buro Lubbers, Grontmij

 

Herontwikkeling Saksen Weimar Kazerne Arnhem met veel aandacht voor de openbare ruimte bestaande uit de voormalige appèlplaats en informele ruimtes rond de bestaande kazerne gebouwen. Het afmaken van de wanden rond de appèlplaats door middel van nieuwbouw bestaande uit een lange wand en toren is de belangrijkste stedenbouwkundige ingreep. In de lange wand bevinden zich 72 appartementen, de toren wordt in een latere fase gerealiseerd. In de bestaande kazernegebouwen bevinden zich woningen met ruimte voor creativiteit en bedrijvigheid.